Проклето

Проклета врућина и деколтиране мајице и кратке сукње и девојке што су увек младе док се само ти мењаш остајући исти.

И проклети били сви фитнес програми, црвени кармини, тетоваже где им је и место и сви бусеви без климе због којих се одећа прилепи уз тело.

И жути нокти, на ножним палчевима пензионера, који се ни клештима више не могу исећи.

И навијачи Звезде који су графитима уништили ограду новог моста на Ади, прекривши исцртане птице, па ме сада душа боли при помисли да ће нека у лету наћи смрт.

Проклети били сви они који би да униште лепоту. И фризери што шишају на кратко моју и све друге жене.

И бахати возачи. И они што бацају отпатке, пљују или издувају слине на улицу. И мали људи са великом власти, а још више они са малом.

Проклете нека су и све тополе, амброзија, голубови изнад паркираних кола, произвођачи што смањују грамажу чоколада, јогурта и млека, новине без лектора, рекламе због којих заборавиш шта си уопште гледао, продавци који те убеђују да ће ти се ципеле разгазити, власници паса који не покупе за својим љубимцима, лубенице без сласти, понедељак кад радиш и сви дани када си без новца, поклопац који запекне на тегли, трунчице плуте што упадну у вино, врео песак на плажи…

Проклето било чекање на боље сутра, бољи живот и сви они који живе боље због тога што ти чекаш.

Проклети били тренуци који те заувек ране и промене.

Проклети били и сви грудњаци што подижу, допуњавају и лажу, све колагенске усне, пластичне бразилске задњице, извађена ребра, вештачке трепавице, избељивање зуба и пудери.

A нарочито нека су проклете девојке у кратким шортсевима што испред тебе возе ролере на уској стази, док си ти на бициклу и не можеш их обићи.